Untitled-1

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ - ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ

Ολοκληρωμένες υπηρεσίες με την χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εταιρεία Sanipex αναλαμβάνει άμεσα και αποτελεσματικά απεντομώσεις και μυοκτονίες προσφέροντας άριστη εξυπηρέτηση και ανταγωνιστικές τιμές.

Η διαδικασία της απεντόμωσης μπορεί να μας απαλλάξει από την παρουσία εντόμων και λοιπών ανεπιθύμητων επισκεπτών όπως μύγες, κατσαρίδες μυρμήγκια ψύλλους κ.τ.λ. από το σπίτι ή την επαγγελματική μας στέγη. Φυσικά για την επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος συνιστάται η απεντόμωση και για προληπτικούς λόγους, ώστε να αποτρέψουμε την μελλοντική εισβολή εντόμων τα οποία είναι φορείς λοιμώξεων και αποτελούν εστίες μικροβίων και αλλεργιών.

 

Η εταιρεία μας με εξειδίκευση στις απολυμάνσεις και τις απεντομώσεις προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες με την χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων και συγχρόνων τεχνολογικών μέσων για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Χρήση gel

Με τη μέθοδο του gel τοποθετούμε ένα δόλωμα στα σημεία που έχουν τις φωλιές τους ή συχνάζουν τα έντομα. Το gel δε δρα αμέσως, με αποτέλεσμα αφού το φάνε και επιστρέψουν στη φωλιά τους, να εξοντωθεί όλος ο πληθυσμός τους, εξαιτίας των καβαλιστικών τάσεων που έχουνε. Έτσι μόλις οι ζωντανές κατσαρίδες φάνε τη νεκρή, η δραστική ουσία θα μεταφερθεί σε όλα τα έντομα και θα δημιουργηθεί μια αλυσίδα θανάτου. Το gel είναι ένα σκεύασμα απολύτως άοσμο και μη τοξικό που εφαρμόζεται σε χώρους ή σε σημεία που δεν είναι εφικτός ο ψεκασμός, όπως η κουζίνα του σπιτιού.

Χρήση καπνογόνων (fumigation)

Το fumigation αναφέρεται στην καπνοποίηση του εντομοκτόνου και πρόκειται για μια εφαρμογή ασφυκτικών αερίων που εισέρχονται σε όλα τα απρόσιτα σημεία. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζονται όλα τα έντομα και σε όλα τα στάδια του βιολογικού τους κύκλου. Ουσιαστικά αυτή η χημική ουσία, στις κατάλληλες συνθήκες παράγει ένα τοξικό αέριο που οδηγεί στη θανάτωση διαφόρων ειδών εντόμων. Ο υποκαπνισμός πραγματοποιείται αφού πρώτα έχει διενεργηθεί ο απαιτούμενος έλεγχος όλου του χώρου.

Ψεκασμός

Ο ψεκασμός πραγματοποιείται με τη χρήση χαμηλής πίεση ψεκαστήρων στις επιφάνειες που εμφανίζονται και δημιουργούν φωλιές τα έντομα, όπως ρωγμές, σχισμές ή γωνίες. Με αυτό το τρόπο καταφέρνουμε να μειώνουμε τον αριθμό τους αλλά και να παρεμποδίζουμε την μελλοντική τους ανάπτυξη.

Εκνέφωση

Με την εκνέφωση δημιουργούμε ένα νέφος μικροσταγονιδιών το οποίο εισέρχεται στο χώρο που θέλουμε να απεντομώσουμε, αφού αυτή η μέθοδος έχει τη δυνατότητα διεισδύει σε απρόσιτα σημεία και να επικάθεται σε όλες τις επιφάνειες. Πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών σχεδιασμένων εκνεφωτών που ρίχνουν σταγόνες μεταξύ 20 έως 80μ κατευθείαν στις φωλιές των εντόμων.

Οι παραπάνω είναι ορισμένοι από τους πιστοποιημένους τρόπους απεντόμωσης που εφαρμόζουμε, ενώ όλες οι μέθοδοι ολοκληρώνονται από το εξειδικευμένο προσωπικό μας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Πραγματοποιούμε απεντομώσεις και μυοκτονίες σε:

  • Διαμερίσματα - Μονοκατοικίες
  • Καφετέριες - Φούρνους - Κρεοπωλεία – Αρτοποιεία κ.α.
  • Χώροι Μαζικής Εστίασης – Επιχειρήσεις
  • Ξενοδοχεία - Εστιατόρια
  • Σχολεία
  • Super Market – Αποθήκες τροφίμων - Εργοστάσια
  • Δημόσιους – Ιδιωτικούς Οργανισμούς
Καλέστε μας Επικοινωνία

Υπηρεσίες

Κατσαρίδα

Οι κατσαρίδες αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους εχθρούς της υγείας μας, καθώς κουβαλούν ένα τεράστιο εύρος ασθενειών. Οι κατσαρίδες είναι διάχυτες, και αναπαράγονται με μεγάλη ταχύτητα ενώ ταυτόχρονα σχετίζονται με πάρα πολλούς παθογόνους οργανισμούς, πολλές αλλεργίες και πάντα η ύπαρξή τους σχετίζεται με την κακή υγιεινή.

Μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια είναι μια οικογένεια εντόμων κοινωνικών, τα οποία, όπως και οι μέλισσες και οι σφήκες αποτελούν την τάξη Υμενόπτερα. Αποτελούν μία από τις πιο οργανωμένες ομάδες του ζωικού βασιλείου. Πολλά είδη προτιμούν να φτιάχνουν τις φωλιές τους στο έδαφος, άλλα σε ξύλο, όπως σε κορμούς δέντρων, στύλους ή σπίτια. H πλειοψηφία αυτών τρέφονται με γλυκαντικές ουσίες και ζουν συνήθως σε εξωτερικό χώρο. Μυρμήγκια επίσης τα οποία τείνουν να φωλιάζουν σε κοντινή εγγύτητα ή μέσα σε κτήρια και ξεκινούν να μολύνουν σπίτια και να επιτίθενται, σε αυλές σπιτιών και σε πάρκα, υπάγονται στην κατηγορία των ενοχλητικών εντόμων.  Για την αντιμετώπιση τους σημαντική είναι η καταστροφή της φωλιά με την βασίλισσα καθώς και η λήψη μέτρων για να εμποδίζουμε την εισβολή στο σπίτι, στη κουζίνα και στα ντουλάπια με τα τρόφιμα καταστρέφοντας τη φωλιά με την βασίλισσα.

araxni eikonidio

Αράχνη

Οι αράχνες είναι έντομα που δεν προτιμούν τα πολυσύχναστα και με κίνηση μέρη. Συνήθως τις βρίσκουμε σε σκοτεινές και ήσυχες περιοχές του σπιτιού, αλλά παρόλα αυτά σε πολλές περιπτώσεις μπορούμε να τις εντοπίσουμε σε ψηλές και γωνιακές περιοχές.

Κουνούπι

Τα κουνούπια ερεθίζονται και προσελκύονται από το φως, την κίνηση, και τη σωματική θερμότητα. Όλοι οι χώροι, όσο καθαροί κι αν είναι, μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσβληθούν από κουνούπια. Η πιθανότητα προσβολής αυξάνεται όσο αυξάνονται τα ποσοστά υγρασίας του χώρου.

akarea eikonidio

Ακάρεα

Τα ακάρεα σκόνης είναι μικροσκοπικοί ζωντανοί οργανισμοί που κατοικούν κυρίως στα στρώματα των κρεβατιών, στα χαλιά, στις μοκέτες και στις κουρτίνες και αποτελούν τη σημαντικότερη πηγή αλλεργιογόνων της οικιακής σκόνης.

korioi eikonidio

Κοριοί

Από την φύση του ο κοριός θεωρείται ένα από τα πιο δύσκολα έντομα στην καταπολέμησή του, καθώς δεν είναι εύκολος ο εντοπισμός του. Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε την ύπαρξη του σε ένα χώρο τόσο πιο εύκολη θα είναι και η αντιμετώπισή του. Μπορούμε να καταλάβουμε ότι o χώρος έχει προσβληθεί από κοριούς από τα τσιμπήματα που θα εντοπίσουμε στο σώμα μας, τα οποία θα είναι σε σειρά (γάζωμα).

psulloi eikonidio

Ψύλλοι

Οι ψύλλοι είναι μικροσκοπικά έντομα, τα οποία δεν πετάνε παρά μόνο κάνουν άλματα και κρύβονται καλά. Μπορούν να ενοχλούν μόνο έναν ή κάποιους από τους ανθρώπους που ζούνε στο ίδιο σπίτι καθώς έχουνε τροφικές προτιμήσεις. Αν έχετε εντοπίσει κάποιον ψύλλο ή έχετε τα συμπτώματα των τσιμπημάτων τους, τότε θα πρέπει να γίνει απεντόμωση σε όλο το σπίτι.

skorpios eikonidio

Σκορπιοί

Οι σκορπιοί βρίσκονται συχνά κάτω από τις πέτρες, σε σωρούς ξύλων και κάτω από τον φλοιό των δέντρων. Μπορούν να εισβάλουν στα κτήρια σε αναζήτηση υγρασίας με αποτέλεσμα να τους βλέπουμε στο μπάνιο, τα ντουλάπια, τα ρούχα, τα παπούτσια ή τα κρεβάτια. Επίσης, είναι συχνό να εισέρχονται στο σπίτι μέσω των ξύλων για την θερμάστρα ή το τζάκι.

skouliki eikonidio

Μαύρο σκουλήκι

Η καταπολέμηση μαύρων σκουληκιών είναι μια αρκετά δύσκολη υπόθεση διότι ζουν στο χώμα, κρύβονται κάτω από αντικείμενα, και πολλαπλασιάζονται κατά χιλιάδες, ενώ δεν έχουν πολλούς φυσικούς εχθρούς. Εμφανίζονται συνήθως μετά από βροχή, αλλά δεν θεωρούνται επικίνδυνα καθώς δεν τσιμπάνε ούτε προκαλούν κάποια ζημιά ,αλλά μυρίζουν άσχημα όταν πεθάνουν και βρίσκονται σε αποσύνθεση.

Μυοκτονία

Ποντίκι

Τα ποντίκια είναι από τα πιο επιτυχημένα θηλαστικά στο ζωικό βασίλειο. Μπορούν να τρέχουν, να πηδούν, να κολυμπούν, να αναρριχώνται, και να ισορροπούν με ιδιαίτερη άνεση. Είναι παμφάγα και ιδιαίτερα γόνιμα, καθώς γεννούν 4-6 φορές το χρόνο, και θεωρούνται πολύ επικίνδυνα για τον άνθρωπο αφού εκτός από τις ζημιές που προκαλούν σε εγκαταστάσεις , μεταδίδουν πλήθος ασθενειών όπως πανώλη, τυφοειδή πυρετό, Λεπτοσπείρωση ή νόσος του Weil, Σαλμονέλωση, αιμορραγικό πυρετό, κ.α.

 

Η καταπολέμηση των ποντικών και των αρουραίων γίνεται κυρίως με τρωκτικοκτόνα και με μηχανική παγίδευση. Η μυοκτονία γίνεται είτε προληπτικά, είτε όταν παρουσιαστεί κάποιο ζήτημα με τρωκτικά και πρέπει να δράσουμε άμεσα.